TANÍTÁS

Készen áll kutyája betanítására? Nézze meg ezeket a cikkeket tanácsokért.

0 Eredmények rendezve

Relevancia szerint

Hogyan tanítsa kutyáját?

A kutyák mindennél jobban akarják, hogy boldoggá tehessék Önt - ezért a legtöbbjük könnyen tanítható. Mielőtt belevágna, készítsen egy listát azokról az alapvető parancsokról, amelyeket szeretne, ha tudna: „ül”, „marad”, „gyere ide”, „fekszik” vagy „nem” (ez mindig jól jön). Az ugatását is kordában tarthatja, megtaníthatja, hogy ne kunyeráljon ételt, és elkerülni a baleseteket a házban. Ezek mind nagyon is megvalósíthatóak - csak következetességre, dicséretre, időnként jutalomfalatra, valamint sok türelemre és pozitív hozzáállásra van szükség. Olvasson tovább a részletes kutya tanítási tippekért és tanácsokért.

OTTHONI BETANÍTÁS

Amikor elkezdi a kölyökkutya szobatisztaságra való nevelését, készüljön fel a balesetekre - legyen türelmes és pozitív. Ez az egyik legfontosabb dolog, amelyet meg kell tanítania a kutyájának, ezért kezdje azzal, hogy napirendet készít. A kutyák a szokások teremtményei, ezért jó ha megszokják, hogy akkor viszik ki őket pisilni, miután ettek, játszottak, felébredtek egy szunyókálásból, esti elalvás előtt és valahányszor körbeszaglásznak megfelelő helyet keresve. Amikor a kutya a megfelelő helyre ürít, dicsérje meg bőségesen. Akár egy falatkával is motiválhatja őt a következő alkalomra. Idővel a kölyök tudni fogja, hogy hova és mikor kell mennie. Ne feledje, nem minden kölyökkutya tökéletes. Előfordulhat, hogy egy-két balesetet fel kell takarítania. További képzési tippekért olvassa el a fenti cikkeket.

A KUTYA SZOCIALIZÁLÁSA

A szocializáció kulcsa, hogy a kölyök minél több emberrel, hellyel és állattal találkozzon. Feltűnt már, hogy a kutyák félnek a szakállas férfiaktól vagy a kesztyűt viselő emberektől? Vagy mi a helyzet azokkal a kutyákkal, akik rettegnek attól, hogy beszálljanak egy autóba, vagy ugatnak minden alkalommal, amikor meglátnak egy másik kutyát? Ezeken a személyiségbeli furcsaságokon szocializációval lehet segíteni - különösen fiatal korban. További információkért olvassa el a szocializációról szóló cikkeinket.