Hányás és hasmenés: vészhelyzet-e a kutyáknál?

SZERZŐ:
perces olvasás $minutes

Találja meg a megfelelő eledelt kedvence számára

Találja meg a megfelelő eledelt kedvence számára

Találja meg a megfelelő eledelt kedvence számára

Kutyája hány? Úgy látja, hogy ürülékének színe vagy állaga megváltozott? A hányás és hasmenés eléggé gyakori a kisállatoknál, és sokféle oka lehet. Gyakran nincs ok aggodalomra - talán valami rosszat ettek, vagy elkaptak valamit, mint mi is néha. Bár az esetek zöme magától megoldódik, óvatosnak kell lenni, mert a probléma esetenként nagyobb aggodalomra okot adó betegség jele is lehet. A hányás például gyors kiszáradáshoz vezethet. Íme néhány iránymutatás annak eldöntéséhez, hogy kedvence rosszulléte vagy hasmenése állatorvosi kezelést igényel-e.

Mit tegyen? iM

Ha kutyája hány, az első lépés abbahagyni etetését és gondoskodni arról, hogy bőséges friss ivóvíz álljon rendelkezésére. Ha kutyája több mint 8 órán keresztül hány vagy nagyon gyakran hány, forduljon állatorvoshoz. Ha kutyájának hasmenése van, rendszerint nincs szükség koplaltatásra. Az önkorlátozó hasmenésnek általában 2-3 napon belül rendeződnie kell.

Bizonyos körülmények között azonban ne várjon 24 órát az állatorvosi vizittel, ha kutyája hány.

Hívja fel az állatorvost, ha...

  • Kutyája nagyon fiatal vagy nagyon idős (mivel igen gyorsan kiszáradhat)
  • Kutyájának meglévő betegsége, például cukorbetegsége van
  • Kutyája már gyógyszeres kezelés alatt áll. Kérjen tanácsot, hogy le lehet-e vagy le kell-e állítani a gyógyszeres kezelést, amíg kedvence rosszul van
  • A hányásban vagy ürülékben vért lát, vagy fekete, szurokszerű anyag távozik
  • A kutya elesettnek néz ki, bágyadtá válik vagy az ínye tapintata száraz és ragacsos
  • Kutyája hasa kezd felpuffadni, vagy a kutya elkezd nyögni vagy hányni próbál, de semmi nem jön fel. A felfúvódás súlyos probléma jele lehet - ha észreveszi, azonnal hívja az állatorvost.
  • Amennyiben 24 óra után úgy tűnik, a kutya pocakja megnyugodott és tanácsot kérne, hogy mivel etesse a továbbiakban, forduljon állatorvosához. Az állatorvos gyakran olyan speciális összeállítású tápot javasol, mint a Hill's Prescription Diet i/d, a szokásos tápra történő azonnali visszaállás helyett.

Egy utolsó tanács - mielőtt állatorvoshoz viszi a beteg kutyát, telefonáljon. Előfordulhat, hogy megkérik: másik helyiségben várakozzon, ha gyanújuk szerint kutyusa megfertőzhet más pácienseket.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó termékek