Kutyája rossz szokásai gyomorforgatóak?

SZERZŐ:
perces olvasás

Találja meg a megfelelő eledelt kedvence számára

Találja meg a megfelelő eledelt kedvence számára

Találja meg a megfelelő eledelt kedvence számára

A kutyák természetüknél fogva kíváncsi fürkészek. Ez azt jelentheti, hogy mindenféle olyan dolgot kiszagolnak és megesznek, amit nem kellene - romlott ételeket, bomló tetemeket, eldobott emberi rágcsálnivalókat, sőt gyakran még más állatok ürülékét is.

Nem meglepő, hogy ezek a rossz szokások gyomorproblémákhoz vezethetnek, amelyek legvalószínűbb következményei a hányás és a hasmenés. Bár a betegség vagy az olyan dolgok, mint a véres vagy vízszerű ürülék mind a kutya, mind a gazdi számára aggasztóak, ezek a jelek általában viszonylag gyorsan elmúlnak. Ha kutyája előszeretettel túrja a helyi szemeteseket, vagy az orrát a járdaszegélyhez szorítja egy-egy finom falat reményében, akkor lehet, hogy lépéseket kell tennie, mivel ez a fajta fürkészés mindenféle emésztési zavar kiváltó oka lehet. Az evésgátló szájkosár használata vagy a kutya megbízható visszahívhatóságáért végzett munka sokat segíthet.

A jó minőségű állateledellel való etetés, a rutin betartása és az etetett mennyiség ellenőrzése mind segíthet az emésztőrendszer egészségének megőrzésében.

Egyes kutyák emésztési zavarai inkább hosszú távú problémává válnak. Ennek számos oka lehet, például eleségintolerancia, gyulladásos bélbetegség vagy más betegség, például májprobléma, amely szintén emésztési zavarokat okoz. Az ilyen hosszú távú problémákkal küzdő kutyák esetében az emésztési funkciókat az állapotuknak megfelelő, speciálisan összeállított Hill's Prescription Diet eledellel való táplálással lehet kordában tartani. Kérje meg állatorvosát, hogy ajánlja a kedvence emésztési rendellenességének vagy háttérben megbújó problémájának kezeléséhez legmegfelelőbb eledelt.

Kapcsolódó cikkek