JÁTÉK ÉS TESTMOZGÁS

Találjon érdekes tippeket arra, hogyan legyen kutyája aktív, alábbi cikkeinkben.

0 Eredmények rendezve

Relevancia szerint

Változtassa át a testmozgásra szánt időt játékidővé

Bár úgy tűnik, hogy kedvenc tevékenysége a kanapén való szunyókálás, kutyájának rendszeres testmozgásra van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon - akárcsak Önnek! Szerencsére számos olyan tevékenység létezik, amelyet mindketten élvezhetnek. A kutyaparkokba tett kirándulásoktól kezdve a késő estébe nyúló biciklitúrákig - kiegyensúlyozott, tápláló kutyaeledellel biztosítva a szükséges energiát - segíthet, hogy kutyája egy életen át egészséges és boldog maradjon.

A TESTMOZGÁS FONTOSSÁGA

Négylábú pajtása mozgáshiánya olyan egészségügyi kockázatokat eredményezhet, mint az elhízás. De ez még nem minden. A rendszeres testmozgást nélkülöző kutyáknál olyan destruktív viselkedésformák is kialakulhatnak, mint az ok nélküli ugatás, ásás vagy rágás. Valójában sok kutyatulajdonos számolt be arról, hogy kutyái jobban viselkednek, ha naponta mozoghatnak.

KUTYAJÁTÉKSZEREK ÉS -JÁTÉKOK

A testmozgásnak nem kell mindig fárasztónak lennie. A tánchoz, a túrázáshoz vagy a kerékpározáshoz hasonlóan nem szükséges az edzőterem, ha fel akarja tornázni a pulzusát. Ráadásul a legtöbb kutyát nem érdekli a súlyok emelgetése sem. Tegye szórakoztatóvá a testmozgásra szánt időt azzal, hogy játékokat játszik vele. Az eldobott játék visszahozása és a kötélhúzás mindig nyerő. De ha fel akarja dobni a dolgokat, próbáljon meg építeni neki egy akadálypályát, vagy tanítson neki néhány új trükköt. Ha az időjárás miatt nem tudnak kimenni a szabadba, bírja mozgásra egy kincskereső játékkal. Csak rejtse el a falatkákat a lakásban, ő pedig az orrát használva levadássza őket. A kutyák a játékszerekkel való játékkal is kaphatnak egy adag mozgást. Válasszon labdákat, kötélhúzós játékszereket, plüssjátékszereket vagy jutalomfalatokkal töltött játékokat.