ELEDEL ÉS ETETÉS

A lehető legjobb kutyatápot keresi? Kezdje azzal, hogy elolvas néhányat ezek közül a cikkek közül.

0 A találatok rendezési elve:

Relevancia

Egészséges eledel. Boldog kutya.

Próbálta már felkutatni a legjobb tápot kölyökkutyák számára? Nem könnyű kiválasztani a megfelelő tápot, miközben az áruházi polcokon több ezer kutyatáp-márka és speciális táp sorakozik. Aggodalomra azonban semmi ok. Aggálya mindössze arról tanúskodik, hogy Ön nagyszerű gazdi. Miért? Mert ha kiváló minőségű, kiegyensúlyozott táppal eteti, az az egyik legjobb, amit csak tehet kiskutyájáért. Olvasson tovább, és tudja meg, hogyan tudja kiválasztani a kedvence egészségéhez legideálisabb tápot.

A LEGJOBB KUTYATÁP

A LEGJOBB KUTYATÁP

Az egyik legfontosabb, amit tehet kutyájáért, az az, ha a szükségeinek megfelelő, kiegyensúlyozott tápot ad neki. A tápnak kiegyensúlyozott arányban tartalmaznia kell fehérjét (állati eredetűt), minőségi zsírokat és olyan mikrotápanyagokat, mint például az omega-3 zsírsavak. Ezenfelül több, mint 50 kulcsfontosságú tápanyagra is szüksége van – C-vitamin, kalcium és foszfor, csak hogy néhányat említsünk. Fontos észben tartani, hogy ha az eledelben nincs meg a számára szükséges összes esszenciális tápanyag, egészségügyi problémák jelentkezhetnek.

Tápváltás az életszakasznak megfelelően

Nincs olyan eledel, amely minden kutya számára egyformán megfelelő lenne, hiszen bundás barátainknak az életszakaszuktól függően más és más tápanyagokra van szükségük. Léteznek kutyatápok aktív kutyák számára, nagytestű fajták számára, valamint kifejezetten egészségügyi problémákra – pl. artritisz, allergia, fogápolás és ízületi egészség – összeállított tápok is. Ha pedig idősebb kutyája van, idős kutyák számára összeállított tápok is léteznek, amelyek kevesebb ásványi anyagot tartalmaznak, ezáltal elősegítik a vese egészségének megőrzését.

KERÜLENDŐ ÉTELEK

KERÜLENDŐ ÉTELEK

A kutyák más tápanyagigénnyel rendelkeznek, mint az emberek, emiatt nem szerencsés a kutyának emberi ételt adni. Ezek kalóriatartalma gyakran túl magas, ráadásul az összetevők aránya nem a szükségletüknek megfelelő. Ezenfelül vannak olyan ételek, amelyek egyenesen megbetegíthetik őket vagy gyomorrontást okozhatnak. Fontos ismerni, mely ételek lehetnek számukra mérgezők. Számos mérgező ételre és háztartási eszközre oda kell figyelni, íme néhány gyakori problémás étel; Például ha kutyája megtalálta az imént kisült csokoládétortát, érdemes állatorvost hívni, hiszen a csokoládé mérgező a kutyák számára. Ugyanez a helyzet például akkor, ha szőlőt, hagymaféléket és fokhagymát eszik.