TANÍTÁS

Nézze meg ezeket a cikkeket, hogy megtudja, hogyan kell egy macskát tanítani.

0 Eredmények rendezve

Relevancia szerint

Hogyan tanítsa macskáját?

Míg a kutyák a „vezérük” kedvében akarnak járni, fontos megjegyezni, hogy a macskák másképp viselkednek. Ők inkább saját maguknak akarnak megfelelni! Ha tehát azt szeretné, hogy macskája ne kaparja a bútorokat, ne ugráljon a konyhapulton, vagy ne harapdáljon játékosan, akkor ehhez sok türelemre, tiszteletre, megerősítésre és jutalomra lesz szükség.

A TANÍTÁS ALAPELVEI

Mindenekelőtt a macskák nem értik a büntetést. A jó viselkedés ösztönzése sokkal hatékonyabb. Trükkösnek hangzik, nem igaz? Nem kell annak lennie. Csak finoman és határozottan mondjon neki „nem”-et, ha olyasmit tesz, ami helytelen. Ha pedig olyasmit tesz, amit Ön bátorítani szeretne, adjon neki annyi szeretetet és figyelmet, amennyit csak tud. A jutalomfalatok is mindig nagyon motiválóak - ezért tartson a készenlétben néhány tápláló jutalomfalatot (de vigyázzon, hogy ne adjon neki túl sokat.)

Alomra szoktatás

A macska természeténél fogva tiszta lény, így jó eséllyel már tudja, hogyan kell használni a mellékhelyiséget mielőtt Önhöz költözik. Így igazából csak annyit kell tennie, hogy annyi alommal tölti meg a dobozt, hogy a tálca alját ellepje. Ha van elég hely, biztosítson neki egynél több alomtálcát. Helyezze csendes, nyugodt helyre, és ne felejtse el naponta kitakarítani őket.

A KÖLYÖKMACSKA SZOCIALIZÁLÁSA

A macskák szocializációs szakasza nagyon rövid. Valójában a viselkedés és a szociális fejlődés szempontjából a legkritikusabb időszak a 4 és 16 hét közötti időszak. Mielőtt a macskája Önhöz költözik, jó eséllyel már találkozott emberekkel, különösen, ha állatmenhelyről érkezett. Feltétlenül mutassa be őt a gyerekeknek is. De előzetesen magyarázza el, hogyan játsszanak szépen. Összességében érdemes rövidre fogni a bemutatkozást, addig, amíg jól érzi magát az új emberek közelében. Ha több szocializációra kényszeríti, mint amennyit szeretne, akkor visszahúzódóbbá válhat, vagy akár egészségügyi problémái is kialakulhatnak a stressz miatt.