ÁLTALÁNOS GONDOZÁS

Tudjon meg többet arról, hogyan tud gondoskodni macskájáról – böngéssze át ezeket a cikkeket.

0 A találatok rendezési elve:

Relevancia

A macska megóvása

Ha macskát tart, sok mindenre oda kell figyelnie. Az egyik dolog, amit érdemes észben tartani, hogy egyik macskatulajdonos sem tökéletes! A legtöbb macskatulajdonos az évek során szerez tapasztalatot, azonban néhány égető kérdésre már most, itt is megtalálhatja a válaszokat.

MEGFELELŐ OTTHONI VÉDELEM

MEGFELELŐ OTTHONI VÉDELEM

Az otthon a lehető legkényelmesebb hely lehet a világon a számára, azonban a legveszélyesebb is egyben, ha elmulasztja megtenni a megfelelő óvintézkedéseket. Tegye macskabiztossá otthonát; nézze át az összes zugot macskája szemszögéből. Észreveheti, hogy nyitva vannak egyes szekrényajtók – mindig tartsa biztonságosan elzárva a mérgező vegyszereket (pl. fagyálló). A lógó zsinórok vagy kábelek szintén csak egy jól irányzott rántásra vannak attól, hogy hatalmas kuplerájt vagy akár sérülést okozzanak. A szobanövényeket is úgy kell elhelyezni, hogy a macska ne férjen hozzájuk, mivel ezek némelyike mérgező számukra. Ez csak néhány azok közül a veszélyek közül, amelyekre oda kell figyelni. További információkért olvassa el cikkeinket ebben a témakörben.

Utazás macskával

A legtöbb macska nem rajong túlzottan az utazásért. Mi több, inkább szeretnek saját területükön maradni, és rendkívül kellemetlenül érzik magukat, ha távol vannak az otthonuktól. Azonban ha kirándulni megy vagy új otthonba költözik a macskával, megfelelő hordozót kell beszereznie, és biztonságban, elzárt helyen tartani mindaddig, amíg emeg nem ismerkedik új területével. Ha repülőre száll macskával, az egy kicsit több tervezést igényel, hiszen néhány légitársaság a repülőgép egy elkülönített, fűtött és nyomáskiegyenlített részén utaztatja a macskákat.

MACSKAÁPOLÁS

MACSKAÁPOLÁS

Ahogy azt már valószínűleg tudja, a legtöbb macska napja nagy részét saját tisztogatásával tölti – néha azonban elkél némi segítség (például ha összegubancolódik a szőrük). A szőrápolás során ügyeljen rá, hogy az állat mindig nyugodt legyen. Ha ki kell fésülni a szőrét, először a kedvenc testtájakon érjen hozzá a kefével, és csak óvatosan, csendben haladjon át más területekre, hogy ez a tevékenység mindkettőjük számára kellemes élményt jelentsen.