JÁTÉK ÉS TESTMOZGÁS

Információt keres, hogy miként tarthatná fitten cicáját? Fedezze fel kapcsolódó cikkeinket.

0 Eredmények rendezve

Relevancia szerint

Játék az egészségmegőrzés szolgálatában

Az egyik legfontosabb dolog, amit macskájáért tehet, hogy játszik vele. Ez segít megőrizni egészségét, erősíti az Önhöz való kötődését, és még az Ön egészségét is javíthatja egy kicsit. Szerencsére a macskák szeretnek játszani, így motiválni őket nem olyan nehéz, mint reggel ötkor felkelni, hogy elmenjünk az edzőterembe. Mindössze a megfelelő macskajátékra, némi hangstimulációra van szükség! Dióhéjban összefoglalva, a macskajáték szinte kizárólag a vadász- és üldözőösztönük stimulálásáról szól.

A TESTMOZGÁST JÁTÉKIDŐVÉ VÁLTOZTATNI

A kijárós macskáknak rengeteg testmozgásra, játékra és vadászatra van lehetőségük. A benti macskák azonban egy kicsit nagyobb valószínűséggel válnak kanapélakóvá, vagyis lustává. Szerencsére a macskákat edzeni nem nehéz - sőt, nagyon is szórakoztató! Ráadásul segít megerősíteni az ember-cica kapcsolatot, miközben egyidejűleg fenntartja a mentális és fizikai egészséget.

JÁTÉKOK ÉS JÁTÉKSZEREK

A macskák megőrülnek a játékokért, és az egyetlen dolog, ami ehhez szükséges, az egy kis kreativitás. Először is, próbáljon meg elrejteni jutalomfalatokat otthonában egy kincskereső vadászathoz. Mivel vadásznak született, imádni fogja a meglepetések felkutatását. Akár a bújócska is szóba jöhet. Csak menjen a ház különböző helyiségeibe, és szólítsa őt a nevén, ne feledje, hogy mindig jutalmazza meg, ha megtalálja Önt. A macskajátékszerek szintén remek módjai annak, hogy mozgásra bírja macskáját. Próbálja ki a pálcika típusú játékszereket, melyeknek toll van a végükön, a kis távirányítós autókat és a csengőket. Vagy egyszerűen kössön egy zsinórt az egyik játékszeréhez, és rángassa meg a zsinórt, hogy úgy tűnjön, mintha mozogna - azonnal ugrani fog. Egy dolgot ne felejtsen el: soha ne engedje, hogy a macskája „zsákmányként” használja a kezét és az ujjait. Ha így tesz, megtanítja neki, hogy az emberekre vadászni helyénvaló. A legjobb, ha még azelőtt megállítja ezt a viselkedést, mielőtt az a macskája második énjévé válna - arról nem is beszélve, hogy ezt a szokást nehéz megszüntetni.