ELEDEL ÉS ETETÉS

Bizonytalan, hogy mivel etesse macskáját? Ezek a cikkek biztosan segítenek

0 A találatok rendezési elve:

Relevancia

Az egészséges élet az eledellel kezdődik

Ha most fogadott örökbe egy macskát, vagy ha kedvence éppen egy új életszakaszba lép, az állateledelel polcai előtt állva minden bizonnyal azon tűnődik, vajon macskája megkapja-e azokat a megfelelő tápanyagokat, amelyekre szüksége van. Valóban igaz, hogy ha kiváló minőségű, kiegyensúlyozott táppal eteti kedvencét, az az egyik legjobb módja annak, hogy segítsen macskájának hosszú, egészséges életet élni.

A LEGJOBB ELEDEL MACSKÁJA SZÁMÁRA

A LEGJOBB ELEDEL MACSKÁJA SZÁMÁRA

Gazdinak lenni annyit jelent, mint hozzásegíteni macskáját a boldog élethez; ez pedig a megfelelő táplálással kezdődik. A megfelelő vízfogyasztás mellett a macska életszakaszának megfelelő étrendre is szükség van. Minden esetben ügyelni kell arra, hogy az étrend tartalmazzon fehérjét és szénhidrátot, vitaminokat, ásványi anyagokat és bizonyos típusú zsírokat. Ha macskája emésztési problémákkal, húgyúti problémákkal, bőrallergiával küzd vagy fogászati problémái vannak, érdemes a kifejezetten ezekre az igényekre kialakított speciális eledeleket választani.

Eledelváltás

Sokan úgy hiszik, hogy a macskáknak egész életükben ugyanazt az eledelt kell fogyasztaniuk. Az igazság az, hogy a macskák tápanyagigénye az életszakasz, az aktivitási szint és az általános egészség szerint változhat és változik is. Például egy idős macskák számára kifejlesztett eledel, amelynek a só-, fehérje- és zsírtartalma alacsonyabb, kiváló lehet olyan idősebb macskák számára, akik némi túlsúllyal küzdenek. Azonban ugyanez az eledel korántsem lenne elegendő egy kismacska számára, akinek extra tápanyagokra van szüksége a megfelelő fejlődéshez.

KERÜLENDŐ ÉTELEK

KERÜLENDŐ ÉTELEK

Valószínűleg Ön is fel tudna sorolni néhány indokot, amiért nem szerencsés, ha a macskák asztali maradékot esznek – az egyik, hogy az emberi étel nem alkalmas számukra az egészségük megőrzéséhez; ezek kalóriatartalma gyakran túl nagy az ilyen kicsiny állatoknak, nem beszélve arról, hogy néhány étel akár mérgező is lehet a macskák számára. Még számos más mérgező ételre és háztartási eszközre oda kell figyelni, azonban íme néhány gyakori problémás étel: A hagymafélék és a fokhagyma mérgező hatásúak, vérszegénységet okozhatnak. Az alkohol – még kis mennyiségben is – mérgező a macskák számára. Ha macskája ezen ételek elfogyasztása után furcsán kezd viselkedni, azonnal forduljon állatorvoshoz.