Rólunk

Rólunk

Az 1930-as évek végén Morris Frank, egy vak fiatalember, vakvezető kutyájával, Buddy-val az országot járta, népszerűsítve a Seeing Eye kutyákat. Azonban a német juhász Buddy veseelégtelenségben szenvedett, ezért Frank úr id. Dr. Mark Morris segítségét kérte. Dr. Morris úgy vélte, hogy Buddy betegsége a helytelen táplálkozás eredménye volt, ezért feleségével, Louise Morrisszal a konyhájukban kifejlesztett egy új állateledelt. A továbbiakban Louise és három másik nő készítette az eledelt a Morris család házának alagsorában, majd Ball befőttesüvegekben tárolták azt. A Raritan Ration B a Hill's Prescription Diet k/d Canine előfutára volt, melyet veseelégtelenségben szenvedő kutyák számára fejlesztették ki.

Dr. Morris postázta az eledelt Frank úrnak, aki Buddyval járta az országot. Csakhogy az üvegek szállítás közben gyakran eltörtek. Ezért Morris Frank néhány ezer konzervdobozt és egy kézzel működtethető konzervgépet szerzett Dr. Morrisnak. Munkásai ezután kezdték meg a konzerv előállítást.

 

Új kapcsolat

1948-ban Dr. Morris szerződött Burton Hillel, a kansasi Topeka városában található Hill Packing Company-tól, hogy az eledelt új néven, Canine k/d-ként kedje el gyártani, valamint megbízta a céget a formulái alapján készülő eledelek gyártásával.

A következő években a Dr. Morris és a Hill Packing Company közötti partnerség Hill's Pet Nutrition-ná fejlődött, tovább nőtt, és a Prescription Diet termékcsaládot további terápiás állateledel formulákkal egészítette ki. Dr. Morris 1951-ben kutató laboratóriumot hozott létre Topekában. Ekkor még csak négy Prescription Diet kutyaeledel állt rendelkezésre.

Dr. Morris fia, Dr. Mark Morris Jr. a következő évtizedekben tovább is segítette a Hill's Pet Nutrition növekedését. A fiatalabb Dr. Morris felismerte, hogy a tudományos kutatásokhoz állandó, jó minőségű eledelre van szükség. Ennek eredményeként eledelformulát fejlesztett ki egészséges társállatok számára. 1968-ban a termékcsalád Hill's Science Diet néven, állatorvosokon és szakembereken keresztül vált elérhetővé. A termékcsalád tovább bővült, és ma már több mint 50 kisállateledelt foglal magába, melyeket az egészséges háziállatok számos életszakaszának és speciális szükségleteinek megfelelően fejlesztettek ki Science Plan márkanév alatt az Egyesült Királyságban és az Ír Köztársaságban.

A Hill's napjainkban

A Hill's napjainkban

1976-ban a Colgate-Palmolive társaság megvásárolta a Hill's Pet Nutrition-t. Ma a Hill's kisállateledelek a világ 86 országában kaphatók. A társaság értékesítése 1999-ben elérte az 1 milliárd dollárt, és minden évben tovább növekszik. Az állatorvosok világszerte ajánlják és etetik saját kedvenceiket a Hill's termékeivel.

A kansasi Topeka városában található Hill's Pet Nutrition Centerben állatorvosok, táplálkozási és a belgyógyász szakemberek dolgoznak együtt a társállatokkal, hogy tápláló és ízletes állateledelt fejlesszenek ki. Minden állati munkatársnak saját személyzete van, akik tiszta, tágas lakóteret, testmozgást, tanulási lehetőséget, valamint társaságot - emberi és állati társaságot egyaránt-biztosítanak számára. A világszínvonalú létesítmény egy teljesen felszerelt állatkórháznak is otthont ad, amely az Amerikai Állatkórház Szövetség (AAHA) tanúsítványa szerint megfelel a mai állatkórházak legmagasabb színvonalának.

Ma a Hill's Pet Nutrition folytatja a gondoskodás azon hagyományát, melyet 1939-ben egy figyelemre méltó állatorvos indított el. A Prescription Diet, a Science Plan és a VetEssentials állateledeleink a lehető legjobb minőséget nyújtják.

A ®/ Seeing Eye a Seeing Eye, Inc. védjegye. A Ball a Ball Corporation védjegye.