A LEGJOBB
ÍZŰ
ELEDELEKSZÜLETÉSE
AZ ALAPOKTÓL KEZDVE

 

Kedvence szemében az etetés jóval több, mint csupán egy mindennapos rituálé — számára egy valamennyi érzékszervre ható, különleges közös élményt jelent.

Függetlenül attól, hogy a mindennapi egészség megőrzéséhez szükséges eledelről, vagy olyan diétás formuláról van szó, ahol kulcsfontosságú az összetétel, az állateledel csak akkor tudja kifejteni jótékony hatását, ha kedvence szívesen megeszi azt. Ez az oka annak, hogy a Hill's tudományos megközelítést alkalmaz minden egyes olyan elemnél, amely az etetést jóleső és kielégítő eseménnyé teheti.

Mindig a szakértőké az utolsó szó

Az általunk megalkotott állateledeleket egytől-egyig felülvizsgáltatjuk a Kisállat Táplálkozási Központunkban (Pet Nutrition Centre, PNC) élő kutyákkal és cicákkal. Négylábú „munkatársaink” rendkívül komolyan veszik a munkájukat, és ez így van jól — ugyanis az ő véleményük alapján dől el, hogy mely ízek hatásosak.

narancssárga macska nedves ételt eszik le a tányérról

A rengeteg szeretet és játékidő mellett ezek az állatok számos fontos munkakörben remekelnek; például ők mutatják meg, milyen hatással vannak eledeleink a házi kedvencekre – az orruktól kezdve egészen a farkuk végéig. Ebbe beletartozik többek között, hogy:

  • Milyen illatok vonzzák a kutyákat és macskákat
  • Milyen ízeket és textúrákat szeretnek a kedvencek
  • Mi a megfelelő méret és forma az egyes eledeleknél

Győzzön a legjobb ízű eledel!

A megalkotott ízprofilok mindegyikét számos kóstoltatási próbának vetjük alá, amely során a PNC központban élő kutyák és macskák megmutatják, milyen ízeket preferálnak. A kutyákból vagy macskákból álló egyes csoportoknak különböző eledeleket kínálunk, így láthatjuk, melyiket választják. Feljegyezzük, hogy az egyes állatok milyen mennyiséget fogyasztottak el a különböző eledelekből és az így kapott adatok alapján kiderül, melyiket fogyasztják a legszívesebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dombpörkölt fehér tálban

Az összetevőket bemutató ábra kizárólag illusztrációként szolgál. Az összetevők termékenként eltérőek.

Az ízek tudománya

Szakértői csapatunk azért dolgozik, hogy valamennyi eledelünk olyan élményt nyújtson, amely a kutyák és macskák kifinomult érzékszervei számára hívogató. Egy teljes tudóscsapatot foglalkoztatunk, akik új illat- és ízkombinációk tesztelése révén folyamatosan azon dolgoznak, hogy megalkossák a leghívogatóbb eledelízeket.

Olyan összetevőket keresünk, amelyekben a kiváló tápérték széles körben kedvelt ízzel párosul. Néhány példa erre:

kiváló minőségű csirke képe
Csirke
 kiváló minőségű marhahús képe
Marha
 kiváló minőségű bárány képe
Bárány
kiváló minőségű lazac képe
Lazac
sárgarépa képe
Sárgarépa
burgonya képe
Burgonya
 tartály egészséges olajat
Olajok és zsírok

Az összetevőket bemutató ábrák kizárólag illusztrációként szolgálnak.

Nem túl kevés, nem túl sok.

Valamennyi eledelünk formulája tápanyagok precíz egyensúlyával készül, amely megfelel a házi kedvencek egyedi egészségügyi szükségleteinek, figyelembe véve az életszakaszt, a testméretet és a speciális igényeket is.

 

 

közelkép a kutya orrának képe

Az illatok titkai

Az eledel illata meghatározó a kutya vagy macska számára és már azelőtt dönthet a kedveltségről, mielőtt a kedvenc a tálhoz ért volna.

Egyetlen állateledelben akár 200 különböző íz-/illatmolekula is lehet. Az emberi orr ezek közül jó esetben is csak 15-20-at képes érzékelni. Csúcstechnológiás elemző laboratóriumunk kifinomult technikák segítségével molekuláris szinten szétbontja az összetett ízeket és illatokat, így segít megismerni az állatok által átélt etetési élményt.

Az aromagram:
Az illatok értelmezése

Ahhoz, hogy összehasonlíthassuk és ismételhetővé tegyük a különböző illatprofilokat, először is meg kell találnunk a módját annak, hogy leírást készítsünk azokról. Az emberi érzékszervi panel precíz nyelvet használ a különböző illatjegyek megkülönböztetésére. Az olyan leíró tulajdonságok, mint a „pirított” és a „húsos” segítségével egy összetett ízprofilt készíthetünk; ezt nevezzük aromagramnak.

Az aromagram majdnem olyan, mintha egy adott állateledelhez tartozó egyéni „íz-ujjlenyomat” lenne. Az állatokkal végzett kóstoltatási próbák, valamint a profilok összehasonlítása révén jobban megismerhetjük, melyeket kedvelik vagy épp nem kedvelik a kutyák és a macskák.

 

 

Textúra

A megfelelő íz minden érzékszervet stimulál, az eledel fizikai tulajdonságai pedig önmagukban is jelentős szerepet játszanak kedvence etetésénél.

tál nedves domb étel

Az összetevőket bemutató ábra kizárólag illusztrációként szolgál. Az összetevők termékenként változnak.

Nedves eledelek és raguk

Legyen szó darált, vagdalt eledelről, pástétomról vagy raguról, a nedves állateledelek jóleső textúrájuknak és erős illatuknak köszönhetően kiváló étkek. Önálló eledelként vagy a száraz táphoz adott ízletes feltétként is kínálhatók.

Nedves eledelek

KutyáknakMacskáknak

Hatékonyabb szemcsekialakítás

 kép a különböző formákról

A szemcse formája követi a különböző evési preferenciákat és hatékonyságot

rágó textúra képe

A textúra szintén fontos, hiszen a kutyák és a macskák különbözőképpen szeretik ropogtatni és rágni a falatokat

 különböző méretű kelyhek képe

A szemcse mérete is számít, főként a kutyáknál, ahol a testmérethez viszonyítva a nagyobb számít jobbnak

És a végeredmény: boldog, egészséges kedvencek

Mielőtt egy Hill's termék eljut kedvence etetőtáljáig, táplálkozási szakértőkből, állatorvosokból, dietetikusokból, élelmiszertudósokból és négylábú munkatársainkból álló csapatunk által számos értékelésen és minőségellenőrzésen esik át, így biztosítjuk, hogy az etetés mindig kellemes élményt jelentsen szőrös barátjának.

Próbálja ki, mit gondol erről kedvence