Rólunk

Dr. Mark Morris, Jr.

Dr. Mark Morris Jr.

Dr. Mark Morris Jr., a Hill's Pet Nutrition alapítójának, Dr. Mark Morrisnak a fia, folytatta az örökséget, amelyet édesapja kezdett a társállatok táplálkozása terén.

 

Mark Morris Jr. olyan házban nőtt fel, ahol édesanyja édesapja Prescription Diet állateledeleit főzte és úgy döntött, hogy folytatja apja egész életén át tartó munkáját a társállatok táplálása terén. A fiatalabb Dr. Morris felismerte, hogy a tudományos kutatásokhoz állandó, jó minőségű eledelre van szükség. Ám abban az időben az eledelgyártást még nem szabályozták szigorúan, így a kutatóknak nem volt egyszerű dolguk munkájuk során.

 

Science Plan™ eledelt számlá

Ennek eredményeként Dr. Morris kifejlesztett egy eledelformulát egészséges házi kedvencek számára. A termékcsalád 1968-ban Hill's Science Plan néven vált elérhetővé az állatorvosok és a szakemberek számára. A termékcsalád, folyamatos bővülése révén ma már több mint 50 Science Plan eledelt számlál, melyeket egészséges házi kedvencek számos életszakaszához és speciális igényeihez igazítva fejlesztettek ki és emellett több mint 60 Prescription Diet gyógytáppal egészült ki.

 

 

Clinical Nutrition” című

Dr. Morris Jr.-t széles körben a kisállat wellness-táplálás atyjának tartják, emellett azon is munkálkodott, hogy szabványokat dolgozzon ki az állatkerti állatok etetésére készített eledelekkel kapcsolatban. Az American College of Veterinary Nutrition (ACVN) alapító tagja és számos publikációt írt a betegségek táplálás útján történő kezeléséről, és szerte a világon előadásokat tartott gyakorló állatorvosoknak, állatorvostan-hallgatóknak és kisállattartóknak. Dr. Morris Jr. társszerzője a „Small Animal Clinical Nutrition” című, a társállatok táplálásáról szóló tankönyvnek, amely ebben a témában a világon a legszélesebb körben használt forrás.

 

Dr. Morris Jr. 2007-ben halt meg, 72 éves volt.