Hill's Pet Nutrition logója

IDEIGLENES BEFOGADÁS

Az ideiglenes befogadás nagyszerű út egy állat életének megváltoztatásához, ugyanakkor kiváló lehetőség annak eldöntésére, hogy a gazdivá válás tényleg Önnek való dolog-e.

Nézze meg a lentebb olvasható tippeket, amelyek segítenek Önnek felkészülni a nevelőszülői szerepre.

Mi kell az ideiglenes befogadáshoz?

 • Türelem és idő

  Számítson rá, hogy minden nap időt kell szánnia az etetésre, a sétákra és a szocializációra. Készüljön fel arra is, hogy még több idejét veszi majd igénybe, ha viselkedési problémák kijavítására vagy orvosi ellátásra van szükség.

 • Biztonságos környezet

  A kölyökkutyák és kiscicák mindennel játszanak és mindent megrágnak. Készítse fel otthonát - és családtagjait- mielőtt a kíváncsi új barát megérkezik.

 • Szállítóbox vagy hordozó

  Ez az eszköz nagy segítség, amikor a cicát állatorvoshoz vagy új gazdájához kell elvinni.

 • Kiváló minőségű eledel

  A kedvencek jóllétének biztosításához elengedhetetlen, hogy kiváló minőségű nedves vagy száraz eledelt válasszunk, ami megfelel a kedvenc életkorának és egészségi állapotának.

 • Kutyaürülék gyűjtő zacskó vagy alomtálca

  Akár sétáltatott kis védence, akár egy lakásban tartott kiscica után szeretne feltakarítani, fontos, hogy minden ehhez szükséges eszköz rendelkezésre álljon.

 • Játékok

  Az egyik igazán élvezetes nevelőszülői feladat a kisállatok szocializációja a játék segítségével. Macskák számára mindig gondoskodjon kaparófáról.

Hogyan válhat ideiglenes befogadóvá?

A szükséges papírok kitöltése után valószínűleg oktatásban részesül és ellenőrizhetik a körülményeit is. Néhány gyakori kérdés, amelyet a menhelyen feltesznek:

1

Tart más állatot is?

Ha igen, akkor fontos, hogy védőoltásai rendben legyenek és megfelelő vérmérséklete alkalmassá tegye arra, hogy más állatot otthonába engedjen.

2

Van elég hely, hogy a befogadott cicát külön tudja tartani?

Fontos, hogy legyen egy olyan cicabiztos szoba, ahol a befogadott kis védencet el lehet különíteni. Előfordul, hogy az új jövevénynek még nincsen meg valamennyi védőoltása vagy egyszerűen csak szüksége van egy helyre, ahol egyedül lehet.

3

Van elég ideje arra, hogy nevelőszülő legyen?

Az egyik ok, amiért a kisállat Önhöz kerül az, hogy szocializálódjon. Így fontos, hogy gyakran otthon legyen és rendszeresen foglalkozzon vele.

Mit kérdezzen a menhelytől?

Bármely felmerülő kérdését felteheti a menhelynek az ideiglenes befogadással kapcsolatban az engedélyezési folyamat során. Az alábbi kérdések feltehetően Ön számára is fontosak:

 • Az eledelt és az almot a menhely biztosítja-e, illetve állják-e az állatorvosi költségeket?
 • A befogadni kívánt kisállatnak megvan-e minden szükséges védőoltása és volt-e féreghajtó kezelése?
 • Előfordultak-e nála korábban viselkedési problémák, köztük agresszió?
 • Vissza lehet-e vinni az ideiglenesen befogadott állatot, ha nem tud beilleszkedni a családba?
 • Kiválaszthatja-e Ön az ideiglenesen befogadni kívánt kisállatot?
 • Van-e lehetőség az ideiglenesen befogadott kedvenc örökbefogadására, ha úgy dönt, hogy meg szeretné tartani?

A fenti kérdésekre adott válaszok a menhelytől függően különbözőek lehetnek. Valójában nem számít milyen válaszokat kap, mert csupán az a fontos, hogy el tudja-e fogadni az adott menhelyen érvényes szabályokat és gyakorlatot, mielőtt továbblépnének.

A legtöbb menhely ad támogatást

Nem tudja vajon milyen költségei vannak az ideiglenes befogadásnak? Sok szervezet állja az állatorvosi költségeket, míg mások eszközöket, például eledelt vagy fekhelyet biztosítanak. Tájékozódjon előre az Önhöz közeli menhelyen, hogy ők milyen szabályok szerint működnek.