Az emberekhez hasonlóan a macskáknak és a kutyáknak is kiegyensúlyozott bélmikrobiomra van szükségük. Mi tehát a mikrobiom? Ez az állatok emésztőrendszerében található ökoszisztéma, mikrobák és más mikroorganizmusok milliárdjait tartalmazza - beleértve az egyes háziállatokra jellemző kívánatos és nemkívánatos baktériumokat is. A mikrobiom tápanyagokkal történő helyreállításával Ön befolyással lehet az állat heveny vagy idült betegségei és az egészséges állapota közötti átmenetre , a gyógyulásra.

A kedvencek egészségének támogatása A BÉLMIKROBIOM EREJÉVEL

Mi tehát a mikrobiom egyszerű szavakba foglalva? Úgy gondoljon kedvence mikrobiomjára, mint egy mini-ökoszisztémára, amely fontos szerepet játszik nemcsak az állat emésztési egészségének, hanem az általános jóllétének kiegyensúlyozásában is. A gyephez vagy a kerthez hasonlóan, ha azt szeretné, hogy virágba boruljon, győződjön meg arról, hogy olyan növényeket választ, amelyek az ön kertjében is jól fejlődnek.

A bél mikrobiom egészségére és a táplálkozásra vonatkozó vizsgálatoknak köszönhetően tudjuk, hogy a rostokban gazdag összetevők, köztük a kutyáknak és macskáknak szánt prebiotikumok dinamikus keverékének alkalmazása is támogatja és táplálja ezt a már meglévő bél „ökoszisztémát” – a mikrobiomot.

A mikrobiom egészségének több mint egy évtizedes kutatásával a Hill's az iparág egyik vezetője a mikrobiom-táplálás terén.

A HAGYOMÁNYOSON TÚL

Hagyományosan a rostra reagáló emésztési problémákkal küzdő háziállatokat, például a krónikus hasmenést vagy székrekedést, az alábbiak valamelyikével kezelték - rostalapú gyógytápokkal, macskáknak és kutyáknak készült probiotikumokkal, valamint házi készítésű csirke-rizs diétával. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya:

Rostalapú diétás eledelek

Rostalapú diétás eledelek

POZITÍVUMOK:
Hatással van a vízegyensúlyra a kedvenc vastagbelében az emésztőrendszeri megbetegedések (kutya hasmenés, macska székrekedés) tüneti kezelésére

KIHÍVÁSOK:

  • Hosszabb ideig tarthat, amíg hatni kezd
  • Nem biztos, hogy nyújtani tudja az összes emésztőrendszeri egészségi előnyt
Probiotikumok kutyáknak és macskáknak

Probiotikumok kutyáknak és macskáknak

POZITÍVUMOK:
Segíthet akut kutya hasmenés esetén

 

KIHÍVÁSOK:

  • Lehetséges, hogy nem kezeli a kiváltó okot
  • Nem páciens specifikus (nem működik együtt az állat már létező bélmikrobiomjával)
Házi készítésű csirke és rizs

Házi készítésű csirke és rizs
 

POZITÍVUMOK:
Gyengéd a gyomorhoz

 

KIHÍVÁSOK:

  • Tápanyag-egyensúly?
  • Elkészítési nehézségek

Az emésztőrendszeri zavarok helyreállításának új megközelítése A MIKROBIOM

A kutatások régóta bizonyítják, hogy a kutya vagy macska bélmikrobiom jelentős hatással lehet az emésztőrendszeri egészségre. Ez a fontos áttörést jelentő új tudományterület és kutatás rávilágít arra, hogy mennyire jelentős szerepet játszik a macskák és kutyák bélrendszerének mikrobiomja az emésztőrendszeri problémákban, és mennyire meghatározó általános jóllétüket illetően is. A bélmikrobiom táplálása és támogatása ezért új lehetőségeket nyit meg az emésztési és az általános egészség szempontjából.

A mikrobiom több mint egy évtizedes elemzése után a Hill's Pet Nutrition - a háziállatok biológiai alapú táplálkozásának globális vezetője - úttörővé vált a mikrobiom egészségi állapotának vizsgálatában. A Hill’s fejlett technológiát használ az emésztőrendszer mikrobiomjának megértéséhez, beleértve az új módszereket, például a újgenerációs szekvenálási technológiákat. Ezen felismerések felhasználásával a Hill’s megállapította, hogy a házi kedvencek gyomor-bélrendszerének egészségét pozitívan befolyásolhatja a táplálkozás - új, nem gazdaspecifikus baktériumok hozzáadása nélkül.

Ezzel a technológiával a Hill's a mikrobiom egészségét az emésztőrendszeri gondoskodás élvonalába helyezi, és természetesen segíti elő a rendszeres egészséges bélsárképződést, miközben helyreállítja az állat saját egyedülálló bélmikrobiomjának egyensúlyát.

MÁR ELÉRHETŐÚj áttörést jelentő innováció, amely a mikrobiom egészségét az emésztőrendszeri gondozás élvonalába helyezi

GI Biome termékek

Forduljon állatorvosához további információkért és útmutatásért arról, hogy mi a legjobb a kutyája vagy macskája bélmikrobiomjának egészsége szempontjából!