Elkötelezettségünk az
állatok jólléte iránt

Állatjóléti nyilatkozat

Állatjóléti nyilatkozat

Minden kedvenc, akiről a Hill's Pet Nutrition gondoskodik, szerető, biztonságos, játékos és tiszta környezetben fog élni. Kizárólag non-invazív, humánus kutatási módszereket használunk, melyekre a táplálási technológia fejlesztése érdekében van szükség, hogy a kutyák és macskák hosszabb, egészségesebb életet élhessenek. Áttöréseink a társállatok táplálásában páratlanok ebben az iparágban, és üzletünket és hírnevünket arra építettük, hogy mindig a legmagasabb etikai normákat kövessük.

Minden nap bizonyítjuk, hogy a minőségi tudományos technológia és az együttérző gondoskodás kéz a kézben járnak a kedvencek egészséges életének javításáért. Ezért van az, hogy a Hill's kizárólag a kutyákkal és macskákkal való felelősségteljes, gondos és humánus bánásmódot támogatja [és gyakorolja]. A Hill's által végzett vagy támogatott vizsgálatoknak - akár a Hill's Pet Nutrition Center-ben, akár a fogyasztók otthonában, állatorvosi iskolákban vagy másutt - meg kell felelniük a Hill's szigorú irányelveinek a kivételes gondoskodás biztosítása érdekében:

 

  • Nem veszünk részt a kutyák és macskák egészségét veszélyeztető kutatásokban. A Hill’s által támogatott összes kutatás célja az állatok egészségének fenntartása és javítása. Eutanáziát igénylő kutyákon vagy macskákon nem végeznek kutatásokat.
  • Annak tanulmányozása során, hogy egy tápanyag hogyan szívódik fel, oszlik el, tárolódik, a kutya vagy a macska szervezete hogyan használja és szabadítja fel, csak olyan kutatási módszereket alkalmazunk, melyek állat-egészségügyileg egyenértékűek az emberi táplálkozási vagy orvosi vizsgálatokkal. A Hill's nem támogatja és nem végez olyan vizsgálatokat, amelyek fájdalmat okoznak vagy bántják a kutyákat vagy macskákat. Ez azon a meggyőződésen alapul, hogy ami az ember számára fájdalmas, az a kutyák és macskák számára is fájdalmas.
  • Csak akkor végezünk kutatásokat, ha van meggyőző bizonyítékunk arra, hogy javíthatunk a társállatok egészségén és jólétén. Ezek a tanulmányok gyakran forradalmi táplálkozási eredményeket hoznak, javítva több millió kutya és macska életét.
  • Folyamatosan arra törekszünk, hogy csökkentsük az állatokon végzett kísérleteket. A táplálkozási tanulmányainkban jelentős számú kutya és macska vesz részt otthoni tesztekben. Állatorvosaink és táplálkozási szakembereink jártasak az állati szervezetet szimuláló modellek kidolgozásában. Például a szájápolás tesztelésében úttörő szerepet játszunk egy „műszáj” használatával, amely az új technológiák hatékonyságát méri. Egy másik példa az eledel tápanyagprofilján alapuló matematikai képlet kidolgozása és használata, amely állatokon végzett kísérletek nélkül is pontosan megjósolja a macska vizeletének pH-ját.
  • Annak érdekében, hogy bizonyítsuk az állattartóknak, hogy gyógytápjaink biztonságosak és hatékonyak, támogatjuk a természetesen előforduló betegségekben vagy állapotokban lévő kedvencek részvételével végzett vizsgálatokat. Nem veszünk részt olyan vizsgálatokban, amelyekben műtéti vagy nem műtéti módszereket alkalmaznak a betegség állapotának létrehozására vagy szimulálására.
  • A Hill's Pet Nutrition Centernek és a Hill’s által támogatott bármilyen külső létesítménynek meg kell felelnie vagy meg kell haladnia az összes állat-gondozásra vonatkozó ipari előírást. A külső létesítményekben végzett összes vizsgálatnál kijelölünk és finanszírozunk „állat-felügyelőket”, akik biztosítják az állatokkal való kíméletes bánásmódot és a megfelelő gondoskodást, amelynek kulcsfontosságú elemei a testmozgás és a szociális ingerekkel gazdagított környezet.
  • Lelkesen támogatjuk és ösztönözzük a korábban tanulmányokban résztvevő kutyák és macskák örökbefogadását. Határozottan ajánljuk az új kisállattartóknak, hogy kutassák és tanulmányozzák, hogyan kell gondozni az új háziállatot, mielőtt hazavinnék.
  • Vizsgálataink eredményeit közzétesszük a táplálkozással kapcsolatos egészségügyi ismereteknek fejlesztése és a kutyákat és macskákat érintő vizsgálatok szükségtelen megismétlésének megakadályozása érdekében.
  • A Hill’s csak olyan vizsgálatok adatait használja fel, amelyek nyilvánosak (korábban közzétették őket), vagy amelyeket a globális állatjóléti politika előírásoknak megfelelően végeztek.